Milyen kedves! x Laud együttműködés - Rolltop hátizsák kollekciók

2020.08.23

Az első..

2020 július elején kezdtünk el Klaudiával együtt dolgozni az első kollekción. A hátizsákok mintáját én festettem és terveztem, a táskákat pedig Klaudia (aki a Laud márka alapítója) tervezte és varrta meg.

Az első kollekció három mintából áll: egy vadvirágos a rétek, mezők szerelmeseinek, egy madaras a madárbarátoknak és egy sötétkék alapon mezei virágmintás azoknak, akik inkább a sötét táskákat kedvelik.

Minden hátizsák limitált ebben az anyagtípusban, mintánként csak 3 darab készült. Ráadásként a rolltop hátik mellé hozzájuk illő neszesszerek is elérhetők voltak.

A folytatás..

Az első kollekció sikere után nem sokkal újabb táskákon dolgoztunk már, azóta épp az ötödik közös kollekciónkat várjuk, mely 2021 áprilisában fog debütálni.

Egy-egy kollekció hatalmas munkával jár. A minták és a hátizsák megtervezésétől a varrásig átlagosan 4-6 hét telik el. Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a legtöbb esetben (textil, eszközök) hazai gyártókkal, kereskedőkkel dolgozunk, valamint, hogy hulladékmentesen tervezzük és készítjük termékeinket. Nagy figyelmet fektetünk a minőségi és hosszantartó alapanyagokra, így a pamut bélés és az impregnált textil mellett tettük le a voksunkat. A külső anyagok rendkívül magas kopásállósággal bírnak. A hátikra mindkettőnk pamut címkéje rákerült, mely visszaköszön a kísérőkártyánkon is. 

Az első táskák mind tele mintásnak készültek, ezt követően viszont inkább az alul egy színű kombinált táskák felé terelődtünk. Nekem a teljes egészében mintásak tetszenek a legjobban, ám mivel a legtöbb mintám alapja fehér, koszolódás szempontjából talán praktikusabb az alul kicsit sötétebb színnel való párosítás.

Tornazsákok és egyéb

Minden kollekcióban kicsit fejlesztünk a táskákon, hol méretekben, hol alapanyagokban, így sosem készült még két ugyanolyan táska. A 2021 februári kollekciónkban ráadásul egy új "táskatípus" is felbukkant, a tornazsákok, melyek legnagyobb örömünkre szintén nagy sikert arattak.

A környezettudatosság szellemében mindig igyekszünk a lehulló anyagdarabokat is felhasználni, így készültek már többek között kulcstartók, zsepitartók, kisebb szütyők és neszesszerek is a közös munkánk által.